Erilaisten paikkatietojen määrä ja sen hyväksikäyttö on maataloudessa lisääntynyt jatkuvasti vähintäänkin siitä lähtien, kun käyttöön tuli GPS-paikannus. Paikkatietoa käytetään hyväksi esimerkiksi viljelysuunnittelussa ja peltotöissä. Maataloudenkin sovellukset alkavat entistä enemmän siirtyä karttapohjaisiksi tukihakua myöten.

Koulutuksessa käydään ensin läpi teoriaa paikkatietojärjestelmien ja paikkatiedon taustalta. Tämän jälkeen selvitellään mistä julkista paikkatietoa(satelliittikuvat, MML) voi löytää sekä opetellaan alkeet QGIS:in käytöstä, joka on ilmainen paikkatieto-ohjelmisto ja tarkoitettu paikkatiedon(esim. edellä mainittujen lisäksi ajo-opastimen tiedot, satokartat, dronen kuvaamat kartat) analysointiin. Tutustutaan myös lyhyesti muihin paikkatietoa hyödyntäviin ohjelmistoihin maatalous-alalla, niin tietokoneella kuin älypuhelimella.

Aika ja paikka
7.11.2018 klo 17-21
Ilmajoen koulutila, Ilmajoentie 525, Ilmajoki

Kohderyhmä
Maatalousyrittäjät ja muut kiinnostuneet.

Tavoite
Osallistujat osaavat paikkatiedon perusteet. Osallistujat ymmärtävät GIS-ohjelmiston käytön ja tutustuvat erilaisiin maatalouden paikkatieto-ohjelmistoihin ja siihen, miten paikkatietoa käytetään hyödyksi.

Koulutuksen hinta
20 €

Ilmoittautuminen
www.atko.fi
jori.lahti@seamk.fi
p. 0406807216

Categories: Koulutukset