Kasvustosensorien (esim. Yara N-Sensor, Trimble Greenseeker,  AgLeader OptRx…) avulla voidaan pellolla ajon aikana automaattisesti tarkentaa kasvuston lisälannoitusta sinne, missä kasvustossa on lisätypen tarvetta. Sensoreita käyttämällä voidaan tasoittaa kasvueroja kasvustossa, tasata lohkon sadon valkuaista, sekä vähentää mahdollisia valumia ympäristöön. Laitteiden yhteensopivuudet eivät välttämättä aina ole yksinkertaisia asioita, joka tulee huomioida hankintaa suunniteltaessa. Kasvustosensoreihin liittyy olennaisesti myös lannoitteenlevittimien ja kasvinsuojeluruiskujen määränsäätöautomatiikkaan jota myös käsitellään koulutuksessa. Koulutuksessa käydään esimerkinomaisesti läpi kasvusto- ja satokarttojen avulla käytännön lohkojen tehtyjä toimenpiteitä.

Kouluttajana toimii Kari Alasaari, itse  viljelijä ja täsmälannoitusurakoitsija. Hänellä on useamman vuoden käytännön kokemus kasvustosensorien käytöstä. Kouluttaja ottaa myös mukaan nähtäväksi käsikäyttöisiä kasvustomittareita.

Aika ja paikka
7.3.2018 klo 17-21
Ilmajoen koulutila, Ilmajoentie 525, Ilmajoki

Kohderyhmä
Maatalousyrittäjät ja muut kiinnostuneet.

Tavoitteet
Osallistujat ymmärtävät kasvustosensoreiden ja määränsäätöautomatiikan toiminta- ja käyttöperiaatteet sekä tutustuvat laitteiden käyttömahdollisuuksiin.

Kouluttaja
Kari Alasaari

Koulutuksen hinta
20 €

Ilmoittautuminen
www.atko.fi
jori.lahti@seamk.fi
p. 0406807216

Categories: Koulutukset